Om mig

Vem tusan är Niclas Franklin och varför har han skrivit en bok, undrar du kanske. Den första frågan borde ju jag, om någon, kunna svara på och den andra ska jag självklart också försöka besvara.
Född och uppväxt i Göteborg, först i Tynnered och sedan i Torslanda. Efter att ha gått Polishögskolan fick jag, som ung och nybakad, en tjänst som spanare och utredare på det som då hette Länskriminalpolisens spaningsrotel i Göteborg. Jag trivdes väldigt bra som polis men valde efter ett antal år att byta arbetsgivare och blev försäkringsutredare. 2004 tog jag nästa steg och startade säkerhetsbolaget ISE och sedan PrimeSafe.

Att skriva och särskilt att hitta på olika historier har jag gillat sedan jag gick i lågstadiet. I alla de jobb jag haft har jag alltid skrivit mycket. Det har handlat om sammanfattning av förhör, rapporter, artiklar och andra tjänsterelaterade texter. Det har gjort att jag aldrig tappat vanan att formulera mig i skrift.
Precis som en tredjedel av befolkningen i Sverige har jag också haft en dröm om att skriva en bok. Jag har läst det mesta , som getts ut på svenska, om skrivarhantverket och bokutgivning. Ungefär i samma veva som jag blev egenföretagare gick jag min första skrivarkurs på något av studieförbunden (vilket, minns jag inte) och efter det har det blivit några distanskurser. Det var också då jag bestämde mig för att göra ett ordentligt försök att få till en hel bok. Att skriva en kriminalroman kändes naturligt med tanke på min yrkesbakgrund.

Dödligt Dubbelspel, som för övrigt hade arbetsnamnet Informatören, började jag skriva på 2013 och det tog ända fram till april 2019 innan manuset var tillräckligt färdigt för att skicka in till några förlag. Nu är det inte så att jag skrev särskilt regelbundet på det, det kunde gå halvår utan att en enda rad skrevs.

Uppföljaren Importören kom ut 2021 och under 2022 kommer den tredje delen i serien att ges ut.

Foto: Niklas Maupoix