Dödligt dubbelspel som pocket!

Den 13 januari släpptes min roman som ljudbok utgiven av Lind & Co. Vi tecknade ett ljudboksavtal sommaren 2019 och jag har haft kvar rättigheterna för övriga format. I april i år fick jag reda på att boken streamats ca 1 200 gånger på Storytel. Någon statistik från övriga streamingtjänster och hur många ljudböcker som sålts på ex. Adlibris har jag inte fått tillgång till men en rimlig uppskattning är väl att den borde nått ytterligare 1 000 lyssnare. Många har hört av sig och frågat när den tryckta versionen kommer. Självklart har man som författaraspirant sett en riktig bok framför sig när man drömt om att bli antagen av ett förlag och utgiven.

Många har hört av sig och frågat när den tryckta versionen kommer. Självklart har man som författaraspirant sett en riktig bok framför sig, när man drömt om att bli antagen av ett förlag och utgiven. Som ni alla vet är det är nålsöga att tränga igenom och när Lind & Co erbjöd ett ljudboksavtal och de andra sju, åtta förlagen jag skickat mitt manus till tackat nej, var valet lätt. Boken skulle ju trots allt bli utgiven, även om det ”bara” var i ljudformat. Dessutom av Lind & Co som är välrenommerat och ett relativt stort förlag. Om den fick många lyssnare så kanske de ville ge ut en pappersbok också. När det stod klart att Lind & Co inte hade för avsikt att ge ut boken i tryckt version (vilket skulle innebära kostnader och risk) tog jag under våren kontakt med några andra förlag för att kolla av deras intresse att ge ut boken. Tyvärr är det så att man vill ha samtliga rättigheter, d.v.s. papper, ljud och e-bok, så att skriva avtal om enbart en tryckt bok var ingen av de tillfrågade intresserad av.

Då återstod bara ett alternativ. Egenutgivning. Stärkt av de fina betygen från lyssnarna på streamingtjänsterna bestämde jag mig för göra slag i saken och nu i veckan fick jag den tryckta upplagan levererad. Man kan köpa dessa direkt här på sidan eller hos nätbokhandlarna inom kort. Förhoppningsvis dyker den också upp i en och annan bokhandel.